PARTNERNIEUWS : Baloise rondt aankoop Fidea af

Op 15 april 2019 kondigde de Zwitserse Baloise Group de overname aan van de Belgische verzekeraar Fidea nv voor 480 miljoen euro. Na goedkeuring door alle relevante autoriteiten is deze overname nu afgerond. Met de overname versterkt Baloise, dat in België onder de merknaam Baloise Insurance opereert, aanzienlijk haar vijfde plaats op de Belgische markt in het segment van schadeverzekeringen.

Het marktaandeel van Baloise Insurance stijgt met deze aandeelhouderswissel naar 8,5 % voor schadeverzekeringen en naar 4,2 % voor levensverzekeringen. Baloise Insurance en Fidea blijven nog enige tijd opereren als aparte entiteiten tot de juridische fusie voltooid wordt. Wanneer dat zal zijn is momenteel nog niet bepaald. Tot dan blijft de merknaam Fidea dus behouden.

Integratie kan van start gaan

De insteek van deze integratie gaat verder dan het louter samenvoegen van de twee bedrijven. De focus ligt volop op synergieën, om zo de sterke punten en troeven van Fidea te incorporeren en Baloise Insurance verder te versterken. Een eerste zichtbare stap hierin is de sponsoring in het veldrijden. Tijdens het aankomende cyclocrossseizoen neemt Baloise Insurance de sponsoring van de ploeg Telenet-Fidea Lions over en verschijnen zij als Telenet-Baloise Lions aan de start. 

‘Ik ben zeer verheugd met de overname van Fidea. Fidea en Baloise Insurance zijn 2 verzekeraars met een menselijk gezicht die samenwerken met makelaars. De overname geeft duidelijk aan dat Baloise Group echt gelooft in de Belgische markt. Ik kijk ernaar uit om samen met onze nieuwe collega’s onze positie van bevoorrechte partner bij makelaars en klanten verder uit te bouwen.’ 
- Henk Janssen, CEO van Baloise Insurance in België

‘Nu de overname van Fidea door Baloise is afgerond, willen alle Fidea-medewerkers graag hun schouders zetten onder een succesvolle groei en versterking van Baloise Insurance op de Belgische verzekeringsmarkt. Ik ben ervan overtuigd dat de makelaars en cliënten weldra de positieve effecten zullen ervaren van onze nauwe samenwerking.’
- Edwin Schellens, CEO van Fidea nv

Bron : Baloise